2/4/12

Η PATTI SMITH ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟ "BANGA" ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ


Η Patti Smith ανακοίνωσε την κυκλοφορία του έβδομου studio album της Banga, στις 4 Ιουνίου. Αυτό το πολύ-αναμενόμενο album σηματοδοτεί την πρώτη συλλογή με ολοκαίνουρια τραγούδια της Smith από το 2004, όταν και κυκλοφόρησε το debut της στην Columbia Records το trampin. Το ‘April Fool’ (featuring Tom Verlaine), είναι το πρώτο single από το Banga και είναι διαθέσιμο τώρα στο iTunes.
Το Banga ηχογραφήθηκε στα Electric Lady Studios στη Νέα Υόρκη και παραγωγός είναι η Patti Smith με την μπάντα της: τους Tony Shanahan, Jay Dee Daugherty και τον επί-χρόνια συνεργάτη της Lenny Kaye. Συμμετέχουν οι Tom Verlaine, Jack Petruzzelli, ο γιός της Smith, Jackson και η κόρη της Jesse Paris.
Εμπνευσμένο από τα μοναδικά όνειρα και τις εμπειρίες της Smith, οι ποιητικοί στίχοι του Banga είναι μια αντανάκλαση του πολύπλοκου κόσμου μας – ένας κόσμος που είναι γεμάτο χάος και ομορφιά. Έχοντας κερδίσει επαίνους για τις ικανότητές της στην αφήγηση, η Smith έχει δημιουργήσει ένα album που αποτυπώνει ένα ευρύ φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας.
 Υπάρχει ένα διερευνητικό πνεύμα στα τραγούδια που περιέχονται στο Banga, συμπεριλαμβανομένου μια μελωδική εισαγωγή ορμώμενη από το ταξίδι του Amerigo Vespucci στον νέο κόσμο το 1497 (Amerigo), ένα rock τραγούδι για τον λαό της Ιαπωνίας στον απόηχο του περσινού σεισμού (Fuji-san), μια κλασσική μπαλάντα στην μνήμη της Amy Winehouse (This Is The Girl), έναν αυτοσχέδιο διαλογισμό για την τέχνη και την φύση (Constantines Dream) καθώς και ένα τραγούδι γενεθλίων γραμμένο για τον φίλο της Johnny Depp (Nine).
 Η Patti Smith έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση για το βιβλίο της του 2010, Just Kids, την ιστορία της βαθιάς της φιλίας με τον Robert Mapplethorpe και την επίδρασή του ενός προς τον άλλον ως καλλιτέχνες. Το Just Kids κέρδισε το 2010 National Book Award. Ακροατές όλων των γενιών σχετίζονται σίγουρα με την ελπίδα, το χιούμορ και την ανθρωπότητα της Patti Smith με το νέο της περιπετειώδες album της.
Το ολοκληρωμένο track listing του Banga μπορείτε να το δείτε παρακάτω:
1.      Amerigo
2.      Fuji-san
3.      April Fool
4.      This is the Girl
5.      Banga
6.      Maria
7.      Tarkovsky (The Second Stop is Jupiter)
8.      Mosaic
9.      Nine
10.   Seneca
11.   Constantine’s Dream
12.   After the Gold Rush