18/8/11

Ο ηγέτης των W.A.S.P. παροτρύνει το πλήθος σε προσευχή για τα θύματα της νορβηγικής σφαγής


Στις 15 Αυγούστου 2011 κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας στο Glassheim του Jevnaker της Νορβηγίας ο ηγέτης των W.A.S.P., Blackie Lawless προέτρεψε το παρευρισκόμενο πλήθος σε προσευχή για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στο Όσλο στις 22 Ιουλίου και της εκτέλεσης στο νησί Utøya από τον Νορβηγό Anders Breivik.

Πριν την εκτέλεση του τραγουδιού Heaven's Hung In Black, ο Blackie Lawless είπε στο κοινό: «Αρχίσαμε αυτό το σκέλος της περιοδείας στα τέλη Ιουλίου και είδαμε πράγματα εκεί κάτω που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ. Και καθώς διασχίζαμε στην Ευρώπη, είδαμε πράγματα τα οποία συνέβαιναν σχεδόν σε κάθε μέρος που πηγαίναμε και τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί πριν. Όλα ξεκίνησαν πριν ένα μήνα περίπου με ότι συνέβη περίπου 30 λεπτά από εδώ. Και αυτό αποτελεί μέρος μιας ηπείρου που… δεν έχω επισκεφτεί για πολλά, πολλά χρόνια, αλλά υπάρχουν πράγματα που βλέπω τώρα, τα οποία δεν αναγνωρίζω και με ενοχλούν έντονα. Και γι’ αυτούς πιστεύω τους 78 ανθρώπους που δολοφονήθηκαν εδώ πριν από ένα μήνα, θέλω να κάνω κάτι που δεν έχω ξανακάνει πριν. Πολλοί από εσάς ίσως να γνωρίζουν ότι είμαι Χριστιανός και γνωρίζω ότι μερικοί από εσάς μπορεί να μην πιστεύετε, αλλά θέλω απόψε να προτρέψω τους ανθρώπους που πιστεύουν στο Χριστό να κάνουν μία προσευχή, μία σύντομη προσευχή. Για όσους από εσάς δεν πιστεύετε στο Χριστό δώστε μας ένα λεπτό και μην πείτε τίποτα. Παντοδύναμε Πατέρα, ερχόμαστε σε σένα εις το πολύτιμο όνομα του Ιησού, και ξέρουμε ότι ο Λόγος σου μας υπόσχεται, ότι γι’ αυτούς που πιστεύουν, όλα τα πράγματα συνεργάζονται για το καλό. Σου ζητάμε, Πατέρα, να ενδυναμώσεις τις οικογένειες και τους αγαπημένους των ανθρώπων που χάθηκαν εδώ και θεράπευσε αυτό το έθνος και αναστήλωσέ τους ξανά. Πατέρα σε υμνούμε εις το ισχυρό, ισχυρό όνομα του Ιησού. Αμήν. Αμήν.»

Ο Lawless έχει δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις ότι δεν θα εκτελέσει ποτέ ξανά ζωντανά το "Animal (Fuck Like A Beast)" των W.A.S.P εξαιτίας της θρησκευτικής του πίστης. Είπε στο νορβηγικό FVN.no το 2009: «Τι μπορώ να κάνω για να γίνω μία θετική επιρροή; Λοιπόν προσέχω τι κάνω και προσπαθώ να δημιουργήσω το καλύτερο παράδειγμα που μπορώ. Δεν θέλω τα δεκατριάχρονα να τριγυρίζουν και να τραγουδούν αυτό το κομμάτι. Αν είναι κάτι που θέλουν να κάνουν αργότερα στη ζωή τους, είναι πρόβλημά τους. Αλλά, όπως είπα, είναι ζήτημα της πίστης και της θρησκευτικής πεποίθησης που έχω.»

Μιλώντας στο Attention Deficit Delirium, ο Lawless ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους δεν συμπεριέλαβε το "Animal" στο πρόσφατο setlist των W.A.S.P..Δήλωσε σχετικά: «Οι λέξεις αποτελούν τα πιο δυνατά πράγματα που κατέχουμε. Πλάθουν τις ζωές μας και καθορίζουν το ποιοι και το τι είμαστε.». Και είπε: «Κάποιοι ίσως να το βρουν αξιοσημείωτο, αλλά «γεννήθηκα ξανά» όταν ήμουν 11 ετών. Ήμουν πολύ ενεργός στην εκκλησία της ενορίας μου μέχρι τα δεκαοκτώ μου και όταν άφησα την εκκλησία, πήγα όσο πιο μακριά μπορούσε να πάει ένα άτομο, όταν μελέτησα τον αποκρυφισμό για τρία χρόνια. Έγραψα το "Animal (Fuck Like A Beast)" λίγα χρόνια αργότερα αφότου σταμάτησα αυτή τη μελέτη. Επέλεξα αυτό για είκοσι χρόνια ακόμα πριν να επιστρέψω στη Χριστιανική μου πίστη, στην οποία βρίσκομαι τώρα. Αυτό το τραγούδι μπήκε στη ζωή μου για κάποιο λόγο.»

Και προσέθεσε: «Μιλούσα στον Alice Cooper, ο οποίος επίσης «ξαναγεννήθηκε» και οι δύο νιώθουμε το ίδιο για τις πρώιμες δουλειές μας. Παρόλο που πολλή από τη μουσική που δημιουργήσαμε στις αρχές ήταν διαμετρικά αντίθετη με τον τρόπο με τον οποίο είχαμε ανατραφεί, πολλά από τα τραγούδια που κάναμε έδεναν με τις χριστιανικές αξίες. Αυτός(Alice Cooper) και εγώ μιλούσαμε και είπε ότι το μόνο που θα χρειαζόμασταν τώρα θα ήταν ο Marilyn Manson και θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μία μπάντα. Ο κόσμος δεν θα το πίστευε ποτέ!»

Είπε τέλος: « Τα είπα όλα αυτά για να πω αυτό: Αποκηρύσσω, καταδικάζω και αποφαίνομαι ότι δεν θα ξαναπαίξω ποτέ ξανά ζωντανά αυτό το τραγούδι("Animal (Fuck Like A Beast)"). Για την ακρίβεια δεν το έχω παίξει για αρκετά χρόνια.»