26/2/10

Στα δικαστήρια οι Ozzy και Iommi


Ο Ozzy κατηγορεί τον Iommi ότι χρησιμοποιεί παράνομα το όνομα των Black Sabbath και ζητά μερίδιο από τα κέρδη που έχει αποκομίσει ο Iommi όλα αυτά τα χρόνια.
Ειδικότερα ο Ozzy υποστηρίζει ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 90, μετά και από τις πολυάριθμες αλλαγές μελών το όνομα των Black Sabbath είχε χάσει κάθε αξία και ο Iommi κατέληξε να παίζει σε μικρά clubs. Μετά την επανένωση της αυθεντικής σύνθεσης των Sabbath το 1997 το όνομα Black Sabbath επανήλθε στην πρότερη δόξα του, καθώς το συγκρότημα έδινε sold out συναυλίες σε μεγάλα στάδια.
Ο Ozzy θεωρεί ότι το όνομα των Sabbath πρέπει να ανήκει και στα τέσσερα αυθεντικά μέλη του συγκροτήματος, και όχι να το εκμεταλλεύεται αποκλειστικά ο Iommi.
Οι δικηγόροι του Iommi τονίζουν ότι ο Ozzy παραιτήθηκε κάθε δικαιώματος στο όνομα των Sabbath, όταν έφυγε από τη μπάντα το 1979. Η πλευρά του Ozzy υποστηρίζει ότι τότε ο Ozzy παραπλανήθηκε, και εν πάση περιπτώσει η συμφωνία που έγινε τότε έπαψε να ισχύει από τη στιγμή που το 1997 ο Ozzy επέστρεψε στη μπάντα και ανέλαβε τον “ποιοτικό έλεγχο” του merchandise, των περιοδειών και των ηχογραφήσεων του συγκροτήματος.
Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θέση θα πάρουν οι υπόλοιποι δυο Sabbath, δηλαδή οι Geezer Butler και Bill ward.