24/4/10

Η αλλαγή των Metallica μας έκανε καλό

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα βιβλίο – βιογραφία για τον τραγουδιστή/κιθαρίστα των Metallica, James Hetfield, με τίτλο James Hetfield: The Wolf at Metallica's Door. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις των Chuck Billy (τραγουδιστής των Testament) και Rex Brown (μπασίστας των Pantera) σχετικά με το Load.
Ο Billy λέει χαρακτηριστικά: «Όταν άκουσα το δίσκο μου φάνηκε ότι ο James δεν ήταν ο εαυτός του. Δεν ήταν ο James που ήξερα. Όταν τραγουδάς τους δικού σου στίχους, τους τραγουδάς με περισσότερη πειστικότητα και πίστη. Στο Load δεν υπήρχαν κανένα ίχνος από τους έξυπνους στίχους, στους οποίους μας είχε συνηθίσει.»
Ο Brown πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα λέγοντας ότι: «Με όλο αυτό το make-up, πραγματικά δεν ήξερα τι να σκεφτώ. Η αλλαγή αυτή μας έκανε καλό, καθώς γεμίσαμε το κενό που δημιούργησαν οι Metallica με την απομάκρυνση από το κλασικό τους ύφος.»
Επειδή όλα αυτά μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν κακίες, ας δούμε τι είχε δηλώσει ο ίδιος ο Hetfield πριν από ένα χρόνο περίπου στο περιοδικό Classic Rock για την περίοδο του Load: «Στον Lars και στον Kirk άρεσε η αφηρημένη τέχνη, και το να προσποιούνται ότι είναι gay. Νομίζω ότι ήξεραν ότι αυτό με ενοχλούσε. Νομίζω ότι το εξώφυλλο του Load είναι σκατά. Δεν έφερα αντίρρηση στο make-up και σε όλα αυτά τα ηλίθια, που νόμιζαν ότι έπρεπε να κάνουν. Η όλη ιδέα του να “ανακαλύψουμε εκ νέου τους εαυτούς μας, ήταν λάθος. Το image δεν είναι κάτι κακό, αλλά όταν δεν αποδίδει αυτό που πραγματικά είσαι, κάτι πάει στραβά.»