5/10/10

Οι Van Halen θα σώσουν τη μουσική βιομηχανία;

Η Live Nation είναι μια εταιρεία που ασχολείται με τη διοργάνωση συναυλιών και που έχει την έδρα της στο Beverly Hills στην California.
Ο πρόεδρος της εταιρείας, Irving Azoff, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου) είπε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους ότι οι εταιρείες που ασχολούνται με τη διοργάνωση συναυλιών θα έχουν σημαντική μείωση των εσόδων τους για την τρέχουσα χρονιά.
Παρόλα αυτά δήλωσε αισιόδοξος για το 2011, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι οι αναμενόμενες περιοδείες των Van Halen και Fleetwood Mac θα μπορέσουν να αυξήσουν τις πωλήσεις των εισιτηρίων.
Ανάμεσα στα ονόματα που είδαν τις πωλήσεις των εισιτηρίων τους να πέφτουν το 2010 είναι και Aerosmith, Eagles, Goo Goo Dolls, ενώ χαρακτηριστικότερη είναι η περίπτωση της Christina Aguilera, η οποία αναγκάστηκε να ακυρώσει μια περιοδεία της το περασμένο καλοκαίρι λόγω χαμηλής προπώλησης των εισιτηρίων.
Ο Azoff δε βασίζεται στους Van Halen να σώσουν την κατάσταση χωρίς λόγο. Η περιοδεία που πραγματοποίησαν το 2008 με τον πρώην τραγουδιστή τους, David Lee Roth, απέφερε κέρδη 93 εκατομμυρίων δολλαρίων και προσέλκυσε σχεδόν ένα εκατομμύριο θεατές σε μόλις 74 συναυλίες.