29/2/12

Τον Μάιο το καινούργιο album του John Mayer

Tο Born and Raised, είναι το επόμενο album του νικητή Grammy, τραγουδιστή, τραγουδοποιού και μουσικού John Mayer και θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου. Το πρώτο single, “Shadow Days”, θα κυκλοφορήσει στο iTunes στις 6 Μαρτίου.
Ο Mayer έκανε παραγωγή στο Born and Raised μαζί με τον Don Was, ο οποίος έχει δουλέψει για albums καλλιτεχνών όπως Rolling Stones, B.B. King και Bonnie Raitt. Οι θρύλοι της rock David Crosby και Graham Nash συμμετέχουν κάνοντας φωνητικά στο ομότιτλο τραγούδι και μουσικοί που συνοδεύουν τον Mayer στο album και στην περιοδεία είναι ο Chuck Leavel (Keyboards/Piano) – ο οποίος έχει δουλέψει με τους Rolling Stones, Eric Clapton και Allman Brother Band- και οι Sean Hurley (Bass) και Aaron Sterling (Drums) με τους οποίους έχει συνεργαστεί ξανά. Ο Jim Keltner κάνει μια special εμφάνιση στα drums στο “Something Like Oliva”. Η μπάντα του στην τουρνέ είναι επίσης ο David Ryan Harris στην κιθάρα και στα φωνητικά, ο Doug Pettibone στην κιθάρα και ο Michito Sanchez στα κρουστά.
Ο Mayer έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει μια νέα περιοδεία την Άνοιξη, ξεκινώντας από το Bloomington, IN στις 09 Απριλίου. Θα επισκεφθεί πόλεις όπως Detroit, Providence, Buffalo, Memphis, Kansas, Las Vegas και Phoenix. Θα εμφανιστεί επίσης στο South By Southwest του Austin στις 17 Μαρτίου και στο New Orleans Jazz and Heritage Festival στις 29 Απριλίου.
Η πολύ-αναμενόμενη κυκλοφορία του νέου album του Mayer και η επερχόμενη περιοδεία είναι η συνέχεια του επιτυχημένου Battle Studies, το οποίο καρφώθηκε στο #1 τον Νοέμβριο του 2009 και έγινε πλατινένιο μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Στο Born and Raised του John Mayer έχει κάνει παραγωγή ο ίδιος και ο Don Was.
1. Queen of California
2. The Age of Worry
3. Shadow Days
4. Speak for Me
5. Something Like Olivia
6. Born and Raised
7. If I Ever Get Around To Living
8. Love is a Verb
9. Walt Grace’s Submarine Test, January 1967
10. Whisky, Whisky, Whisky
11. A Face To Call Home
12. Born and Raised (Reprise)